مرحله دوم انتخابات در تعیین ترکیب سیاسی مجلس تأثیرگذار است

آخرین رخدادهای انتخاباتی در دو جناح اصولگرایان و اصلاح طلبان؛

مرحله دوم انتخابات در تعیین ترکیب سیاسی مجلس تأثیرگذار است

آقای نماینده‌ای که رأی نیاوردی، شما که هشت سال در مجلس بودی، چطور یکی از این توافقات را انجام ندادی و آب نیم‌خورده‌ای را به‌ عنوان تبرک خوردی و فقط به این دلیل که این دولت امید را در مردم ایجاد کرده است، به دنبال بهانه هستید؟

تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ – ۱۲:۴۳ – ۲۴ April 2016

مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، دهم اردیبهشت‌ها در ۲۱ استان و ۱۵ هزار و ۳۵۰ شعبه اخذ رأی برگزار خواهد شد. در این مرحله از انتخابات، ۱۳۶ نامزد در ۵۵ حوزه انتخابیه رقابت می‌کنند تا سرنوشت ۶۸ کرسی مجلس در این رقابت مشخص شود.

به گزارش هاتف امروز ، به گفته رئیس ستاد انتخابات کشور، تبلیغات نامزدان مرحله دوم دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از ۲۴ فروردین ـ روز پنجشنبه ـ آغاز شده و تا ۸ صبح نهم اردیبهشت ادامه خواهد داشت.

بنا بر اعلام مسئولان ستاد انتخابات کشور، در مرحله دوم انتخابات ۱۷ میلیون واجدین شرایط رأی دادن هستند و همچنین ۲۱ نوع رنگ برای تعرفه‌های انتخاباتی در ۲۱ استان برای جلوگیری از جعل و سوءاستفاده از تعرفه‌ها در نظر گرفته شده است.

یکی از نکات قابل توجه در برگزاری مرحله دوم انتخابات، واجدین شرایط رأی دادن هستند که در این رابطه بنا به گفته حسینعلی امیری قائم مقام وزیر کشور، کسانی که در مرحله اول انتخابات، در حوزه‌ای رأی داده‌اند و تکلیف انتخابات آن حوزه مشخص شده است، نمی‌توانند در انتخابات مرحله دوم در حوزه دیگری که انتخابات در آن برگزار می‌شود شرکت کنند.

اما با نزدیک شدن به دهم اردیبهشت، فعالیت جناح‌ها و گروه های سیاسی شدت بیشتری به خود گرفته است و افراد سر‌شناس در دو جناح اظهارنظر‌های مختلفی درباره آینده مجلس دهم و همچنین اتفاقات رخ داده در روزهای اخیر داشته‌اند.

در زیر برخی از این اظهار نظر‌ها را می‌خوانید؛

دومین پیروزی بزرگ دولت، برگزاری موفق انتخابات بود

غلامحسین کرباسچی در همایش مهندسان و کارآفرینان اظهار کرد: اتفاقی که در روز هفتم اسفند سال گذشته در کشور رخ داد، تقریبا بی‌سابقه بود و این اتفاق برنده شدن یک طیف مظلوم که برای حفظ آزادی و دموکراسی و حضور در صحنه و اثبات اینکه انقلاب و کشور به مردم تعلق دارد و اراده مردم بر آن حاکم است، هرگونه ستمی را تحمل کرده بود.

وی با بیان اینکه یک رأی یکپارچه در تهران به لیست امید داده شد و عده‌ای از دوستان آن ‌را به رأی سیاسی تفسیر کردند، تصریح کرد: در هر انتخاباتی، سه ‌گونه رأی داریم که شامل رأی سیاسی است که به یک جناح داده می‌شود. رأی دوم رأی مطالباتی است که مردم در زمینه‌های مختلف دارند و به کاندیدایی که قول پیگیری آن‌ها را داده، رأی می‌دهند و رأی سوم، رأی قومی و محلی است.

شهردار اسبق تهران با بیان اینکه متأسفانه در مواردی شاهد بودیم عده‌ای به روش‌های مختلف در آستانه انتخابات، رأی خریداری می‌کنند، خاطرنشان کرد: توزیع سهام عدالت در آستانه انتخابات و یا اعلام یارانه ۲۵۰ هزار تومانی، خرید رأی مردم نیست؟

دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی با انتقاد از افرادی که می‌گویند در جریان توافق کلاه سرمان رفته است، تصریح کرد: ‌ آقای نماینده‌ای که رأی نیاوردی، شما که هشت سال در مجلس بودی، چطور یکی از این توافقات را انجام ندادی و آب نیم‌خورده‌ای را برای تبرک خوردی و فقط به این دلیل که این دولت امید را در مردم ایجاد کرده است، به دنبال بهانه هستید؟

وی با اشاره به اینکه در عصری هستیم که با استفاده از رسانه‌های ارتباط جمعی در کوتاه‌ترین زمان ممکن اخبار از سراسر دنیا به دست کاربران می‌رسد، خاطرنشان کرد: با استفاده از وسایل ارتباط جمعی شما می‌توانید وضعیت بهترین جوامع و زندگی‌ها را ببینید. آیا می‌توانیم شما را در شرایطی نگه داریم که نتوانید حرکت کنید؟ چرا با امید مردم بازی می‌کنیم؟

وی با اشاره به اینکه شاخصه یک مجموعه توانمند و متفکر و اصلاح‌طلب به‌ معنای واقعی کلمه آن ست که در هر شرایط تلاش کند یک قدم به جلو بردارد، تصریح کرد: اصلاح‌طلب واقعی به یک قدم به جلو می‌اندیشد و ایده‌آلیستی حرکت نمی‌کند و خوشبختانه در هفتم اسفند این گام برداشته شد.

در انتخابات مجلس دهم، نقش شبکه‌های اجتماعی بیشتر از مطبوعات بود

هادی خانیکی در نشست آسیب‌شناسی نتایج انتخابات مجلس دهم ـ که در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی برگزار شد ـ با اشاره به خلأهای موجود در جامعه عنوان کرد: ضعف نهادهای مدنی به طور عام و ضعف انجمن‌ها به طور خاص، جزو خلأهایی هستند که در جامعه فعلی وجود دارند.

وی با اشاره به نظریه انقلاب بزرگ و رسانه‌های کوچک، عنوان کرد: این نظریه یکی از مهم‌ترین نظریه‌های سیاسی است که براساس انقلاب ایران شکل گرفت. در این نظریه بررسی شده که چگونه رسانه‌های کوچکی مانند نوارهای کاست حاوی پیام امام خمینی (ره) توانستند از رادیو و تلویزیون ایران که در آن زمان جزو مطرح‌ترین‌ها بودند، پیشی بگیرند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به نقش مهم ارتباطات میان فردی عنوان کرد: این نوع ارتباط به خصوص در انتخابات مجلس، نقش بسیار مهمی داشت و گاهی از نقش رسانه‌های جمعی تأثیر گذار‌تر بود، در انتخابات مجلس دهم نقش شبکه‌های اجتماعی از نقش رادیو، تلویزیون و مطبوعات پررنگ‌تر بود.

وی با تأکید بر اینکه در ایران نقش ارتباطات میان فردی از نقش رسانه‌ها بیشتر است، عنوان کرد: انتخابات گذشته نشان داد که ارتباطات میان فردی در ایران معتبر‌تر هستند، در انتخابات اخیر می‌شود بحثی را تحت عنوان تلگرامی شدن انتخابات مطرح کرد.

خانیکی با بیان اینکه رسانه در شهرهایی که رأی هنجاری کمتر و رأی‌های عقلانی و‌ شناختی بیشتر بوده، تأثیر بیشتری داشته است، اظهار کرد: تغییر در بدنه اجتماعی، مبنای تغییر در انتخابات شده که این مسأله موجب رأی نیاوردن تعداد زیادی از نمایندگان فعلی مجلس شده است.

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران با اشاره به اینکه انتخابات هفت اسفند گامی روبه جلو بود، خاطرنشان کرد: در این انتخابات، رأی دادن‌ها به رأی ‌های توسعه‌ای تغییر یافت و موجب شد افراد به لیست‌ها رأی دهند، مردم هم ترجیح دادند، حق انتخاب را به جریان‌های مورد اعتماد خود بسپارند.

اظهار نظر فاطمه رهبر در مورد ریاست مجلس دهم

یک عضو فراکسیون رهروان ولایت مجلس با بیان اینکه پیش بینی می‌کنم، لاریجانی ریاست مجلس را برای دور بعد عهده دار باشد، گفت: در مورد تمایل دولت برای ریاست هم با توجه به انتخابات ریاست جمهوری و شورا‌ها و هماهنگی‌هایی که دولت و مجلس باید داشته باشند فکر می‌کنم تمایل دولت با ائتلاف امید باشد.

فاطمه رهبر با بیان اینکه به احتمال زیاد در مجلس بعدی دو فراکسیون عمده اصولگرایان و اصلاح طلبان وجود خواهند داشت، گفت:‌‌ همان طور که در مجلس نهم هم دیدیم با توجه به اینکه اصولگرایان سلایقشان با یکدیگر متفاوت بود و دو فراکسیون تشکیل دادند، احتمالا در مجلس بعدی هم همین گونه خواهد بود.

وی تصریح کرد: به نظر می‌رسد، اصولگرایان و اصلاح طلبان دو فراکسیونی باشند که در مجلس آینده شکل می‌گیرند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با توجه به اینکه تعداد اصولگرا‌ها در مجلس بعدی زیاد است کاندیدای دیگری را غیر از آقای لاریجانی برای ریاست ندارند که در توانمندی با ایشان رقابت کند.

این عضو فراکسیون رهروان ولایت مجلس ادامه داد: حتی در بین اصلاح طلبان نیز شاید چنین فرد مشابهی نباشد که بگوییم رقابت تنگاتنگ شده است؛ البته آقای عارف قابلیت‌هایی را در سال های گذشته و در مسئولیت‌های اجرایی که داشتند، دارند؛ اما بحث تنقیح و قانونگذاری موضوع بسیار پیچیده‌ای است.

مرحله دوم انتخابات مجلس در تعیین ترکیب سیاسی مجلس دهم تأثیرگذار است

امیر خجسته با تأکید بر اینکه مرحله دوم انتخابات مجلس دهم در آینده ترکیب سیاسی مجلس و تشکیل فراکسیون‌ها و هم‌چنین هیأت رئیسه‌ها و رئیس مجلس دهم تأثیرگذار است، گفت: با توجه به اینکه در انتخابات مرحله دوم تکلیف ۶۸ کرسی باقی مانده مشخص می‌شود، قطعا این تعداد می‌توانند در ترکیب سیاسی مجلس آینده تأثیرگذار باشند.

نماینده همدان با تأکید بر اینکه نمایندگان در مجلس دهم باید فارغ از هرگونه گرایشی با همگرایی به دنبال حل مشکلات مردم باشند، گفت: نباید گرایش‌ها و صف‌بندی‌های سیاسی باعث شود، نمایندگان را از پرداختن به اولویت‌های اصلی شان به خصوص رفع مشکلات معیشتی و بیکاری مردم دور کنند.

در مرحله دوم انتخابات جریانات سیاسی نقش برجسته‌تری می‌یابد

محمد کرمی اظهار کرد: پس از بررسی ترازوی مجلس دهم در رابطه با میزان حضور اصلاح‌طلبان، اصولگرایان، مستقلین و طرفداران دولت شاهد خواهیم بود که در مرحله دوم انتخابات، بازی گردان‌ها و جریانات سیاسی نقش برجسته‌ای می‌یابند و شور و شوق انتخاباتی را بیشتر خواهند کرد.

وی با اشاره به اینکه تجربه انتخابات ادوار گذشته نشان داده است، هر زمانی انتخابات در هر حوزه به مرحله دوم کشیده شده، مردم اقبال کمتری برای حضور پای صندوق آرا نشان می‌دهند افزود: از جمله دلایل عدم استقبال مردم نسبت به حضور در مرحله دوم انتخابات در هر دوره‌ای سلایق، علایق سیاسی، قومیت‌ها و دل بستگی‌ها نسبت به برخی کاندیداهاست که یا به مرحله دوم راه نیافته‌اند و یا توانسته‌اند در مرحله اول، آرای لازم برای ورود به مجلس را کسب کنند.

انتخابات اردیبهشت تکمیل‌کننده هفتم اسفند است

محمدعلی وکیلی اظهار کرد: شرکت و انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی به معنای تکمیل گامی است که در هفتم اسفند برداشته شده است. هر کس خواهان شکل‌گیری مجلسی پاسخگو و کارآمد است، باید در دور دوم انتخابات هم مشارکت داشته باشد. به نظر من مشارکت در حوزه‌های باقی مانده بیش از دور اول در‌‌ همان حوزه خواهد بود، زیرا نیروهای محلی امید بیشتری برای پیروزی دارند.

وی ادامه داد: اهمیت مشارکت در دور دوم بیش از دور اول است، زیرا آرایش سیاسی مجلس آینده را مشخص می‌کند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در ادامه تصریح کرد: من نگران مشارکت در دور دوم نیستم، زیرا خود رقابت‌های محلی میزان مشارکت را افزایش می‌دهند. ممکن است در کلان شهر‌ها جای نگرانی باشد اما با وجود چهره‌های مرجع در صحنه انتخابات و تأثیری که آن‌ها بر مردم می‌گذارند، این نگرانی از بین خواهد رفت.

پیش‌بینی کواکبیان درباره آرایش سیاسی مجلس دهم

دبیر کل حزب مردم سالاری گفت: اهمیت مرحله دوم دهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی، کمتر از مرحله اول نیست و ما بر این باوریم، مردم حماسه‌ای را که در هفتم اسفند با حضور بالای ۶۰ درصد در سراسر کشور آفریدند با مشارکت بیشتر تکمیل کنند.

مصطفی کواکبیان در نشست خبری با خبرگزاری‌های استان ایلام، با بیان اینکه حدود ۱۷ میلیون تن در مرحله دوم واجد شرایط رأی دادن هستند، اظهار کرد: تعداد ۵۵ حوزه انتخابیه در سطح کشور برای انتخابات ۶۸ ت با کاندیداتوری ۱۳۶ تن، رقابت انتخاباتی این دوره را شکل داده‌اند.

وی با اشاره به اینکه خوشبختانه در شهرهای مختلف ـ بر اساس اطلاعی که داریم ـ شور و شوق بسیار است، افزود: بر خلاف آن تصوری که می‌کردم، مردم در مرحله دوم کمتر شرکت می‌کنند، برآورد ما این است که به‌‌ همان میزان مرحله اول انشاءالله این مشارکت شکل بگیرد، چون مجلس مجموعا هر دو مرحله تکمیل کننده انتخابات پارلمان هستند و ما تمام تلاشمان همین است.

محل تبلیغات

سایت اتومبیل(bama)
برای مشاهده سایت، برروی تصویر زیر کلیک کنید.