پشت پرده ي شيوع بيماري تب خونريزي دهنده كنگو در کشور

« بيماري تب خونريزي دهنده كنگو يك بيماري مسري و خطرناك است و به همين دليل به محض ايجاد شك ابتلا به اين بيماري بايد درمان آغاز شود. »
 

كشندگي و شيوع سريع بيماري تب كنگو، استعداد بالاي جغرافياي ايران در توليد و گسترش اين بيماري و شيوع بيشتر آن در فصول گرم سال از يك سو و از سوي ديگر مشاهده برخي موارد مشكوك ابتلا به اين بيماري در برخي نقاط كشور همگي گوياي آن است كه مردم و مسئولين بايد با حساسيت بيشتري موضوع را پيگيري كنند و آمادگي لازم را براي مقابله با آن داشته باشند.

به گزارش هاتف امروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه يا کنگو يكي  از بیماری های خطرناك مشترک بین انسان و دام با منشأ دامي است و امكان گسترش سريعي در ميان انسان و دام دارد. اين بيماري همچنين به سادگي قابليت انتقال دارد و در صورت عدم رعايت نكات بهداشتي و توجه كافي به آن مي تواند ابعاد خطرناكي پيدا كند.

انتشار برخي اخبار غير رسمي و نگران كننده مبني بر شيوع بيماري خطرناك تب خونريزي دهنده كنگو در ميان شهروندان برخي نقاط كشور از جمله شهرستان بهبهان و حساس شدن اذهان عمومي جامعه در رابطه با گسترش آن، سبب شد تا  جزئيات اين خبر را از طريق مسئولان دانشكده علوم پزشكي شهرستان بهبهان پيگيري كنیم.

دکتر محسن شب رو معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی بهبهان در رابطه با شيوع بيماري تب گفت: « كليت ماجراي شيوع بيماري تب كنگو صحيح است و ماجرا به اين شكل است كه چند نفر قصاب يك گاو بيمار مشكوك را در يك مكان خارج از كشتاركاه و به صورت غير بهداشتي ذبح كردند. پس از انجام اين اقدام همين چند نفري كه درگير ذبح  گاو بيمار بودند به بيماري تب كنگو مبتلا شدند ولي به دليل عدم مشاهده موارد ديگر قطعيتي در اين رابطه وجود ندارد و به نوعي اين بيماران بيماران مشكوك هستند.»

دكتر شب رو ادامه داد: « بيماري تب خونريزي دهنده  كنگو  يك بيماري مسري و خطرناك است و به همين دليل به محض ايجاد شك ابتلا به اين بيماري بايد درمان آغاز شود. در همين راستا ما نيز بدون فوت وقت تلاش خود را براي مقابله با شيوع اين بيماري و در مان موارد احتمالي ابتلا آغاز كرديم.»

معاون بهداشتي دانشكده  علوم پزشكي دانشگاه بهبهان با تأكيد بر اينكه قطعيتي در رابطه موارد مشاهده شده وجود ندارد تأكيد كرد: «با اين حال از افراد مشكوك نمونه برداري شد و براي بررسي جزئي تر نمونه ها به تهران ارسال شد. از سوي ديگر نيز جهاد كشاورزي و دامپزشكي شهرستان اقدامات كافي از جمله سم پاشي را در مناطق مشكوك انجام دادند. چرا كه نمي توان منتظر جواب قطعي ماند و ما بايد به دليل شك بر اين بيماري اقدامات پيشگيرانه را آغاز كنيم. دليل اين موضوع هم آن است كه اعلام نتايج از تهران زمان بر است و ما نمي توانيم با انتظار براي كسب نهايي جواب زمان را از دست بدهيم.»

محسن شب رو اضافه كرد: « بيماري تب خونريزي دهنده كنگو يك بيماري ويروسي است و عامل انتقال آن نيز حشره كنه است كه آن را از دام به انسان انتقال مي كند و پس از آن نيز انتقال اين بيماري از انسان به انسان حتي از طريق بغل كردن، روبوسي و استفاده از ليوان مشترك نيز امكان پذير است.»

معاون بهداشتي دانشكده علوم پزشكي شهرستان بهبهان ادامه داد: « اين بيماري قابل درمان است ولي سرعت عمل در رابطه با اين بيماري خيلي مهم است. اگر به تب كنگو فرصت داده شود، در اثر خون ريزي وسيع  امكان فوت فرد مبتلا نيز به دليل حجم خون از دست رفته وجود دارد. ضمن اينكه خون ترشح شده از فرد مبتلا مي تواند ديگران را مبتلا كند و  اين بيماري ابعاد وسيع تري پيدا كنند.»

شب رو در پايان گفت: « بهبهان در استان خوزستان يك قطب دامپروري است  و ۲۵ درصد گوشت استان خوزستان از اين شهرستان تأمين مي شود. اين موضوع ضمن اينكه مي تواند به عنوان توانمندي منطقه محسوب شود يك تهديد نيز هست. جداي از اين قاچاق دام از جنوب شرق ايران به شهرستان بهبهان مي تواند گسترش اين عامل را تسريع ببخشد. »

گفتني است به لحاظ جغرافيايي ايران يكي از كشورهاي مستعد در بروز اين بيماري است و جدا از آن فصل گرم سال نيز تأثير به سزايي در شيوع بيشتر اين بيماري دارد. با اين حساب مي توان گفت، از يك سو شرايط مناسب آب و هوايي ايران و فصل گرم سال در گسترش اين بيماري  و از سوي ديگر ابعاد خطرناك آن اين الزام را ايجاد مي كند كه مسئولان و كارشناسان ذي ربط نهايت تلاش خود را براي مقابله با بيماري و جلوگيري از گسترش آن به عمل آورند.  پيش از اين شيوع بيماري تب برفكي ميان حيوانات اهلي يكي از مسائلي بود كه در ميان بي توجهي ها باعث تلف شدن هزاران دام در نقاط مختلف كشور شد.

محل تبلیغات

سایت اتومبیل(bama)
برای مشاهده سایت، برروی تصویر زیر کلیک کنید.