سنگاپور از اولین کشورهایی بود که درگیر کرونا شد و آمار مرگ درآن نیز کم نبود ولی با اعمال سیاست های جدی در زمینه فاصله گذاری اجتماعی آمار مرگ و میر کرونایی در این کشور به یک درصد رسیده است.
ویروس کرونا که در دسامبر سال گذشته در ووهان چین شناسایی شد،کمتر از دوماه در سراسر جهان شیوع پیدا کرد و علاوه بر آن که قربانیان بسیاری گرفت، زیست باقی افراد در جوامع مختلف را دچار اختلال و مشکلات فراوانی کرد .در حال حاضر بر آن شدیم که به کمک اطلاع از تجربه زیسته افراد به صورت تطبیقی مقایسه ای انجام دهیم و ببینیم جوامع چطور با چنین پدیده ای دست به گریبان هستند و آن را کنترل می کنند.
سنگاپور از اولین کشورهایی بود که ویروس کرونا در آن گسترش پیدا کردو به همین خاطر سختگیری های متعددی برای کنترل این بیماری دراین کشور نظر گرفته شد تا جایی که علی حمیدی شهروند ایرانی مقیم سنگاپور گفت: آنقدر که سبک زندگی جدید کرونایی با ما درآمیخته که یادم نمیآید قبل از این دوران چطور زندگی می کردم.
حمیدی،شهروند ۳۰ ساله که در این کشور اقامت دارد، در رابطه با وضعیت ابتلا به ویروس کوید ۱۹در این کشوربیان کرد: تا جایی که میدانم آمار کلی مبتلایان به کوید۱۹ تا به امروز حدود ۵۸ هزار نفراست. با وجود ابتلای این تعداد نفر نرخ مرگ و میردر اینجا تقریبا پایین است به طوری که تا امروز فقط ۳۰ گزارش فوت در اثر ابتلا به کرونا ویروس ثبت شده است.
حمیدی در رابطه با میزان مشارکت مردم در رعایت پروتکل های بهداشتی گفت: در فضای عمومی ما باید از ماسک استفاده کرده و حداقل فاصله اجتماعی امن که بیش از ۱ متر هست را رعایت کنیم. همچنین ما نمیتوانیم با گروه های بیش از ۵ نفر برای خوردن غذا و یا تفریح و هرگونه فعالیت جمعی بیرون برویم. برای مثال در رستوران باید به جز زمان های خوردن و آشامیدن از ماسک استفاده کنیم و برای سینما رفتن تمام تماشاچی ها ملزم به استفاده از ماسک هستند که اکثریت مردم محدودیت هارا قبول و پروتکل هارا رعایت می کنند.
وی اضافه کرد: اگر مردم قوانین مربوط به محدودیت ها را جدی نگیرند در وهله اول اخطار دریافت می کنند و برای بار دوم جریمه مالی خواهند شد.
این شهروند سنگاپوری در رابطه با وضعیت کار افراد تصریح کرد: در بیشتر موارد، اکثریت ادارات از کارکنان خواسته اند که تا حد ممکن دورکاری کنند اما خوب تعدادی از ادارات و شرکت ها هستند که به صورت چرخشی یا تعویضی عمل میکنند. به این صورت که نصف کارکنان به مدت دو هفته در محل کار حضور خواهند داشت و نصف دیگر در دو هفته بعدی فعالیت خود را انجام می دهند.البته مشاغلی هم هستند که حضور ثابت دارند مثل کادر درمان و یا راننده های تاکسی.
همچنین زمانی که از حمیدی در رابطه با وضعیت گرانی یا عدم دسترسی آسان به داروهای موجود جویا شدیم تصریح کرد: خوشبختانه قیمت داروهای موجود افزایش نداشته و عموم مردم به آنها دسترسی دارند اما خوب همانطور که می دانید کسی تا به حال واکسینه نشده است و این وضعیت برای همه مردم جهان یکسان است اما نکته دلگرم کننده این است که در این کشور کوید۱۹ نسبتا کنترل شده است.