انقلاب در کشاورزی با فناوری جدیدی موسوم به کریسپر

  هاتف امروز: کریسپر روشی ساده و دقیق برای تغییر ژن گیاهان ارایه می دهد که منجر به ایجاد صفاتی مانند مقاومت در برابر بیماری و تحمل خشکی می شود.

به گزارش هاتف امروز به نقل از msn ،  یک روش جدید ویرایش ژن ارایه یک راه دقیق برای اصلاح و تغییر محصولات زراعی به امید تولید مواد غذایی بیشتر و مقاومت آن ها در برابر خشکسالی و بیماری است. تحقیقات سال گذشته نشان می دهد که در گیاهان حاصل، هیچ اثری از DNA بیگانه وجود نخواهد داشت. بنابراین بسیاری از نگرانی های مصرف کنندگان پیرامون اثرات مخرب ویرایش ژن کنار گذاشته می شود.

فناوری جدید که به نام کریسپر یا CRISPR شناخته می شود، می تواند گیاهان را در گلخانه های آزمایشگاهی سراسر دنیا ویرایش و اصلاح کند. قبلا در چین از این فناوری برای ایجاد یک قارچ استفاده شد و بسیاری در چین از ویرایش ژن استفاده کردند تا تولید برنج را افزایش دهند. یک گروه در بریتانیا از این فناوری بهره برد که به اصلاح ژن در جو بپردازد و محصولاتی مقاوم در برابر خشکسالی تولید کند. در واقع، چون این روش بسیار ساده و آسان است و از روند نظارتی گران و طولانی مرتبط با GMO یا موجودات زنده اصلاح شده ژنتیکی جلوگیری می شود، کریسپر به طور چشمگیری توسط محققان در آزمایشگاه ها، شرکت های کوچک و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.

روش ویرایش ژن می تواند به دانشمندان در مبارزه با میکروب هایی که محصولات را مورد حمله قرار می دهند یاری رساند. یک گروه تحقیقاتی در انگلستان با استفاده از فناوری کریسپر سیب زمینی، گوجه فرنگی و سایر محصولات زراعی را برای مقابله با بیماری های قارچی مقاوم کرده است. گفتنی است بدون استفاده از کریسپر، این کار سال ها به طول می انجامید و میلیون ها دلار هزینه در بر داشت. اما عوامل بیماری زا ننشته اند که ما کار خود را انجام دهیم، آن ها در حال تغییر و تحول هستند و برای مقابله با آن ها باید عکس العملی سریع نشان داد.

یک نسخه از کریسپر که اخیرا بر روی جو در انگلستان استفاده شد روی یک گیاه شبیه کلم بروکلی نیز مورد استفاده قرار گرفته است. در این مطالعه نشان داده شد که نسل دوم از برخی گیاهان ویرایش شده حاوی هیچ یک از DNA های بیگانه که برای ایجاد نسل اول گیاهان استفاده می شد نیستند.

هرچند کریسپر به درج ژن های خارجی نیازی ندارد، ولی به طور معمول از مواد ژنتیکی باکتری برای ویرایش استفاده می کند. در همین حال، یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه ملی سئول در اولین نسل گیاهان از استفاده از مواد ژنتیکی خارجی نیز خودداری می کند.

شرکت های بزرگ و کوچک نیز به این حوزه وارد شده اند. شرکت دوپانت پایونیر نیز سرمایه گذاری کرده است و از کریسپر در آزمایش بر روی ذرت، سویا، گندم و برنج استفاده کرده است و امیدوار است که کمتر از پنح سال دانه های تولید شده فروش خوبی داشته باشند.

سوال بزرگ این است که آیا محصولات کریسپر توسط مقررات همان موجودات زنده اصلاح شده ژنتیکی اداره می شود یا نه؟ دپارتمان کشاورزی ایالت متحده در این مورد اظهار داشته است که چند نمونه از دانه های ویرایش شده مانند سویا تحت مقررات قرار نمی گیرند. اما اتحادیه اروپا در حال بررسی مقررات موجود است و مقامات چینی اجازه استفاده از کریسپر را در محصولات زراعی داده اند.

محل تبلیغات

سایت اتومبیل(bama)
برای مشاهده سایت، برروی تصویر زیر کلیک کنید.