سران آلمان , فرانسه و ایتالیا بر موضع رسمی خود مبنی بر خروج هرچه زودتر انگلیس از اتحادیه اروپا تاکید کردند.
به گزارش هاتف امروز به نقل از خبرگزاری صدا و سیما از برلین ،سران آلمان , فرانسه و ایتالیا بر موضع رسمی خود مبنی بر خروج هرچه زودتر انگلیس از اتحادیه اروپا تاکید کردند. آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان, فرانسوا اولاند رییس جمهوری فرانسه و ماتئو رنتسی نخست وزیر ایتالیا در کنفرانس خبری مشترک با ابراز تاسف از نتیجه همه پرسی در انگلیس خواستار اعلام خروج این کشور طبق بند ۵۰ قانون اتحادیه اروپا که چه موقع می خواهد از این اتحادیه خارج شود, شدند.
طبق بند ۵۰ اتحایه اروپا , انگلستان در ابتدا خروج خود را به صورت رسمی اعلام می کند و بعد از آن , مذاکرات برای خروج این کشور آغاز می شود و تا آن زمان هیچگونه مذاکرات رسمی و یا غیر رسمی صورت نخواهد گرفت .
سران سه کشور اروپایی در برلین تاکید کردند اتلاف وقت در این باره نباید انجام شود تا درباره قدم بعدی در خصوص چگونگی رابطه بین اتحادیه اروپا با انگلستان زودتر مذاکره شود. آلمان , فرانسه و ایتالیا همچنین اعلام کردند نیروهای جدایی طلب را نباید تقویت کرد بلکه باید نیروهایی را تقویت کرد که به دنبال انسجام و وحدت هستند. آنها همچنین بر تقویت قدرت اروپا از نظر سیاسی و اقتصادی تاکید کردند .
سران سه کشور افزودند: اتحادیه اروپا به انگیزه فعالیت های جدید در حیطه امنیت داخلی و خارجی , مبارزه با تروریسم , حفظ مرزهای اروپا برای جلوگیری از ورود پناهجویان , تقویت اقتصاد , اشتغال زایی به ویژه برای جوانان و رشد اقتصادی نیاز دارد. این کشورها همچنین بر فرصت جدیدی که بعد از خروج انگلستان از اتحادیه اروپا به وجود آمده است تاکید و خواستار اصلاحات نو در اتحادیه اروپا و یک روند نوع آوری شدند.
آنگلا مرکل در این کنفرانس خبری گفت: چهارشنبه در اجلاس سران در بروکسل موضوع چشم انداز جوانان در اتحادیه اروپا بررسی می شود. به گفته وی این موضوع از این جهت حائز اهمیت است که بیشتر کسانی که برای ماندن انگلستان در اتحادیه اروپا رای دادند جزو قشر جوان بودند.
فرانسوا اولاند رییس جمهوری فرانسه نیز در صحبت های خود گفت: به هرحال ۴۸ درصد از مردم انگلستان رای به ماندن در اتحادیه اروپا دادن که بیشتر آنها جوان بودند. ما بدنبال بهتر کردن نحوه عملکرد اتحایه اروپا در۳ محور شفافیت , سریع تر و انعطاف پذیرتر هستیم و امیدواریم که در این زمینه بتوانیم طرحی را تا سپتامبرآماده کنیم .وی در خصوص رفتار اتحادیه اروپا با انگلستان افزود: بین این کشور با اتحادیه اروپا همچنان رابطه دوستی برقرار بوده و همکاری های مختلف از جمله نظامی ادامه خواهد داشت.
ماتئو رنتسی نخست وزیر ایتالیا هم با اشاره به این که بعد از برگزیت بسیاری از شهروندان درک کردند که اروپا چقدر می تواند زیبا باشد و اینکه می توان پروژه اروپا را به خوبی پیش برد، گفت: باید در ماه های آینده راهبردی را در خصوص مسیری که اتحادیه اروپا میخواهد به پیش برود اتخاذ می کنیم. وی تصریح کرد: ما یک خانوده بزرگ هستیم که باید انسجام و همبستگی بیشتری داشته باشیم و باید بیشتر به آینده توجه کنیم. هرچقدر هم تصمیم انگلستان غمناک بود اما فرصت مناسبی به وجود آمده است که سرفصل جدیدی را در تاریخ اروپا باز کنیم.