وسعت واقعی دنیای اینترنت چقدر است؟
بدون شک اینترنت بسیار شلوغ و فعال است. در هر ثانیه ۶۰۰۰ توییت، بیش از ۴۰۰۰۰ نتیجه جستجو در گوگل و بیش از ۲ میلیون ایمیل در جهان اعدادی هستند که دنیای وب را تشکیل میدهند. آمار بسیار تکان دهنده است، زیرا این اعداد و ارقام تنها مربوط به یک ثانیه میشوند.
به گزارش هاتف امروز، همانگونه که در سپتامبر ۲۰۱۴ اعلام شد، تعداد وبسایتهای جهان از عدد ۱ میلیارد نیز فراتر رفت. در هر لحظه تعداد بسیار زیادی وبسایت بهوجود آمده و همچنین برخی برای همیشه از بین میروند. همین امر است که باعث پویایی دنیای اینترنت شده به طوری که اکثر مردم بر این موضوع واقفاند که این دنیای مجازی به صورت مداوم در حال تغییر و تحول است.
با توجه به تحقیقات و محاسباتی که توسط موریس کاندر و همکارانش انجام شده، در دنیای وب، حداقل ۴٫۶۶ میلیارد صفحه وب آنلاین و پویا در جهان وجود دارد. اگر علاقهمند به بررسی آمارهای دقیقی از دنیای اینترنت هستید، میتوانید به وبسایت www.worldwidewebsize.com مراجعه کنید.
آنهایی که با دنیای وب سرو کار دارند میدانند که برای رفع هر نیازی میتوان سرنوشت را به دستان قدرتمند آن سپرد. از مطالعه جدیدترین اخبار سراسر جهان تا فروشگاههای آنلاین و شرکتهای خدماتی و در یک کلام، تمامی دنیای واقعی!
با توجه به تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۴ صورت گرفت، پژوهشگران ظرفیت ذخیرهسازی کنونی اینترنت را ۱۰ به توان ۲۴ بایت و یا به عبارتی، ۱ میلیون اگزابایت برآورد کردهاند. باید اشاره کرد که هر یک بایت شامل ۸ واحده دادهای با نام بیت است، اگر بخواهیم به جای استفاده از کلمه ناملموس اگزابایت از مقدار دیگری استفاده کنیم، باید گفت که این حجم معادل ۱ میلیارد میلیارد بایت است. نتایج این پژوهش در ژورنال Supercomputing Frontiers and Innovations به چاپ رسیده است.
اما این آمار مربوط به دو سال پیش است و اکنون پژوهشگران تخمین زدهاند که تا پایان سال ۲۰۱۶، زتابایت جای اگزابایت را خواهد گرفت و این حجم اطلاعات چیزی در حدود ۱٫۱ زتابایت میشود. به همین دلیل است که بسیاری از دانشمندان عصر حاضر را «عصر زتابایت» نامگذاری کردهاند. آمار تکاندهنده دیگر این است که پیشبینی شده که از سال ۲۰۱۹ به بعد، هر سال شاهد افزایش ۲ زتابایت اطلاعات در سال خواهیم بود.
اگر بخواهیم برای یک زتابایت مثالی بزنیم تا این عدد کمی قابل لمستر شود، باید گفت که یک زتابایت معادل ۳۶۰۰۰ سال ویدئوی با کیفیت بالا است. آمار ذکر شده را توماس بارنت جونیور مدیر شرکت سیسکو در وبلاگ مربوط به این شرکت منتشر کرده است.
در سال ۲۰۱۱ پروفسور مارتین هیلبرت، از اساتید علوم کامپیوتری در دانشگاه دیویس کالیفرنیا به همراه همکارانش مقالهای را در ژورنال Science منتشر کردند که آمار جالبی از اینترنت را بیان میکرد. در این مقاله اشاره شده که اینترنت در ۱۰ سال گذشته تغییرات بسیار بزرگ و محسوسی داشته است. در سال ۲۰۰۰، پیش از آنکه استفاده از اینترنت به صورت جهانی و گسترده مورد توجه جهانی قرار گیرد، حجم اطلاعات آن در حدود ۲٫۲ اگزابایت بوده است. این عدد در سال ۲۰۰۷ به مقدار ۶۵ اگزابایت تبدیل شد.
اما این حجم در دنیای فیزیکی و واقعی ما به چه میزان است؟
با خواندن این تعداد بایت و بیت، سردرگمی شدیدی به سراغمان میآید. اما نگران نباشید، زیرا محققان در سال ۲۰۱۵ سعی بر آن داشتند که میزان اطلاعات را با مقیاسهای فیزیک بیان کنند. پژوهشگران تخمین زدهاند که این حجم در حدود ۲ درصد از مساحت جنگلهای آمازون را شامل میشود. همچنین یک خبرنگار در همان سال با توجه به تعداد صفحات وب موجود در جهان، برآورد کرد که تمامی اطلاعات موجود در اینترنت را میتوان در ۳۰۵۵۰۰۰۰۰۰۰۰ صفحه کاغذ جای داد.
همچنین هیلبرت و همکارانش برآورد کردند که تمامی اطلاعات آنالوگ (همچون کتابها) و دیجیتال حجمی در حدود ۲۹۵ اگزابایت دارند. اگر بخواهیم این حجم اطلاعات را در یک سیدی با حجم ۷۰۰ مگابایت منتقل کنیم و اگر این سیدیها را برروی هم قرار دهیم، باید یکبار از زمین به ماه رفته و پس از آن یک چهارم این مسیر را نیز بازگردیم، این بدان معناست که طول این ستون عظیم سیدی، در حدود ۴۸۰۵۹۰ کیلومتر خواهد شد. فاصله زمین تا ماه، ۳۸۴۴۰۰ کیلومتر است.
باید اشاره کرد که انسان با توجه به امکانات و فناوریهای کامپیوتری خود میتواند در هر ثانیه ۱۰ به توان ۱۸×۶٫۴ دستورالعمل را انجام دهد، این عدد بسیار نزدیک به تعداد تکانههای عصبی مغز انسان در هر ثانیه است.
هیلبرت در آخر افزود: “ما قصد داریم تا از عصر اطلاعات به عصر دانش سفر کنیم”.