چهارمین روز ثبت‌نام داوطلبان کاندیداتوری ریاست‌جمهوری؛ داوطلبان ۷۱۷ نفر شدند/عکس

هاتف امروز: چهارمین روز ثبت‌نام داوطلبان کاندیداتوری ریاست جمهوری ساعت ۸ صبح روز جمعه آغاز شد. این در حالی است که تا پایان زمان ثبت نام روز سوم ۶۳۸ نفر اعلام داوطلبی کرده بودند.

به گزارش هاتف امروز، ثبت‌نام داوطلبان انتخابات ریاست‌جمهوری صرفا در ستاد انتخابات کشور واقع در محل وزارت کشور انجام می‌شود و تا روز ۲۶ فروردین؛ فردا شنبه ادامه می‌یابد.

مهدی کلهر مشاور رسانه‌ای دولت دهم از اولین داوطلبان شناخته شده‌ای بود که برای ثبت‌نام در انتخابات ریاست جمهوری به وزارت کشور آمد.

وی در بدو ورود با بیان اینکه در هر صورت به قانون تمکین خواهد کرد ،گفت :برای کاندیاتوری در انتخابات با احمدی‌نژاد هماهنگ نکرده است.

 

مشاور رسانه‌ای رییس دولت دهم گفت: من به صورت مستقل در انتخابات شرکت کرده‌ام و نامزد احمدی نژاد نیستم.

مهدی کلهر پس از ثبت‌نام در انتخابات ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: من از سال ۸۹ از احمدی نژاد جدا شدم و کاندیدای او نیستم، هرچند زمانی که با احمدی نژاد همکار بودم، ما دو نفر مکمل هم بودیم.

وی در پاسخ به این سوال که نظر شما در مورد ثبت نام احمدی نژاد در انتخابات چیست، تصریح کرد: از خود او بپرسید، این مسأله من نیست.

کلهر همچنین در پاسخ به این پرسش که اگر به هر دلیلی تأیید صلاحیت نشدید چه واکنشی خواهید داشت، پاسخ داد: خیلی خوشحال می‌شوم چون باری از دوش من برداشته می‌شود.

وی در ادامه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا احمدی نژاد و بقایی را رقیب خود می‌دانید، اظهار کرد: به هیچ وجه این دو را رقیب خود نمی‌دانم.

در ادامه خبرنگاری درباره گرایش سیاسی کلهر پرسید که او در پاسخ گفت: من بسیاری از دیدگاه‌های اصلاح‌طلبان و اصولگرایان را قبول دارم و به معنای واقعی اصولگرا هستم ولی اصلاح‌طلب هستم. اصولگرا نمی‌تواند به اصلاحات فکر نکند.

وی درباره شکل ظاهری خود و تفاوت ظاهری‌اش با سایر سیاستمداران ایران، خاطرنشان کرد: من از اول انقلاب ظاهر خود را عوض نکرده‌ام و همیشه ظاهرم همین‌گونه بوده است.

کلهر در بخش ابتدایی سخنان خود نیز با اشاره به سخنان رهبری در خصوص ورود جریان انقلابی و غیرانقلابی، تصریح کرد: نباید یک گروه کوچک خود را انقلابی بنامند و بقیه مردم را غیرانقلابی. این تقسیم غیرواقعی و گام زدن در زمین دشمن است.

انقلاب اسلامی ایران سه شعار محوری یعنی استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی دارد و هر کسی به فکر آزادی شهروندان و دنبال استقلال یا مردم‌سالاری دینی باشد او انقلابی است. من خواهش می کنم عده‌ای عرصه انقلاب را محدود نکنند.

مشاور رییس دولت دهم همچنین ادامه داد: هر کسی در هر نقطه دنیا از پیشرفت و افتخار کشور خوشحال شود با هر شکل و شمایلی که باشد انقلابی است. تماشاگران مسابقات ورزشی ایرانی در خارج از کشور هم ایرانی هستند. نباید صف مردم را به خاطر شکل و شمایل آنها از انقلاب جدا کرد. هر کس غرور و حمیت ملی دارد انقلابی است. امام (ره) هم تأکید می‌کرد همه اقشار شریک انقلاب هستند. اختصاصی کردن انقلابیون به یک گروه محدود هر چند غیرآگاهانه هم باشد بازی کردن در پازل دشمن است.

وی در پایان تأکید کرد: ما باید درهای انقلاب را باز کنیم زیرا انقلاب آمده که به جهان صادر شود و نباید به یک گروه کوچک در ایران محدود شود.

 

 

علی اصغر احمدی رییس ستاد انتخابات کشور در چهارمین روز ثبت نام کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری  اعلام کرد : آمار ثبت نام کنندگان انتخابات ریاست جمهوری  تا پیش از ظهر روز جمعه را ۷۱۷ نفراست .

وی با تأکید بر اینکه بر اساس قانون آخرین مهلت نام نویسی از داوطلبان دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری فردا پایان می‌رسد، اظهار کرد: از کسانی که خود را واجد شرایط می‌دانند و علم دارند که برای چه کاری به ستاد انتخابات مراجعه می‌کنند می‌خواهیم که هر چه زودتر و تا پایان مهلت اعلام شده در قانون ثبت‌نام خود را انجام دهند.

رییس ستاد انتخابات کشور همچنین درباره حضور بسیاری از پدیده‌های ناشناس در مرحله ثبت‌نام، گفت: ویژگی‌هایی که در قانون برای کاندیداتوری ریاست جمهوری اشاره شده ویژگی‌های عام است و میدان برای حضور باز گذاشته شده است و این موضوع حتماً در آینده باید مورد بازنگری قرار بگیرد.

احمدی ادامه داد: اینکه فضای بازی برای ثبت‌نام‌ها وجود دارد نشان از دموکراسی است، اما افراد باید بدانند که برای ثبت‌نام در چه عرصه‌ای ثبت‌نام می‌کنند.

رییس ستاد انتخابات کشور در پایان خاطرنشان کرد: مهلت ثبت‌نام از داوطلبان دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تحت هیچ شرایطی تمدید نخواهد شد.

 

 

انتخاب شوندگان باید دارای چه شرایطی باشند؟

بر اساس ماده ۵۵ قانون انتخابات ریاست‌جمهوری «داوطلبان ریاست جمهوری یا نمایندگان تام‌الاختیار آن‌ها که کتباً معرفی شده باشند باید ظرف ۵ روز از تاریخ انتشار دستور شروع انتخابات به وزارت کشور مراجعه نموده و پرسشنامه اعلام داوطلبی را پس از دریافت و تکمیل همراه با چهار برگ تصویر کلیه صفحات شناسنامه و دوازده قطعه عکس ۴×۶ از آخرین عکس خود را که در همان سال گرفته باشند به وزارت کشور تسلیم و رسید دریافت دارند.»

براساس ماده ۳۵ قانون انتخابات ریاست‌جمهوری انتخاب شوندگان بایددارای شرایط زیر باشند:

۱- از رجال مذهبی، سیاسی

۲-ایرانی‌الاصل

۳-تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران

۴-مدیر و مدبر

۵-دارای حسن سابقه و امانت و تقوی

۶- مومن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور

دیروز نیز  وزیر کشور به فرمانداران سراسر کشور دستور  تشکیل هیات‌های اجرایی را صادر کرد.

انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری، پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا و میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی روز ۲۹ اردیبهشت برگزار می‌شود.

مدارک مورد نیاز نام نویسی در انتخابات ریاست جمهوری

طبق ماده ۳۵ قانون انتخابات کشور انتخاب شوندگان هنگام ثبت نام باید دارای شرایط زیر باشند:
۱. از رجال مذهبی، سیاسی.
۲. ایرانی‌الاصل.
۳. تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران.
۴. مدیر و مدبر.
۵. دارای حسن سابقه و امانت و تقوی.
۶. مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور.

واجدان شرایط باید در زمان ثبت نام با در دست داشتن اصل شناسنامه و کارت ملی و یک قطعه عکس شش در چهار، در ستاد انتخابات کشور حضور پیدا کرده و اقدام به تکمیل فرم های پیش بینی شده کنند.

محل تبلیغات

سایت اتومبیل(bama)
برای مشاهده سایت، برروی تصویر زیر کلیک کنید.