نسل بعدی اعضای مصنوعی که توسط نهاد دارپا طراحی شده است، به زودی به افراد قطع عضو کمک میکند که به سادگی به زندگی عادی خود بازگردند. بازوی LUKE که پیش از این با نام Deka Arm شناخته میشد، تحت برنامه Revolutionizing Prosthetics دارپا و توسط بخش DEKA Research & Development ساخته شده و به زودی پس از کسب مجوز از FDA وارد بازار خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هاتف امروز، بازوی رباتیک DEKA نخستین عضو مصنوعی است که قرار است در شکل انبوه وارد بازار شود و توان تفسیر و تبدیل سیگنالهای ارسالی از مغز به ماهیچهها را به حرکات پیچیده و طبیعی دارد. اکنون بازوی LUKE (Life Under Kinetic Evolution) که توسط طراح خود «موبیوس بایونیکز» نام گذاری شده، نخستین نمونه در نوع خود خواهد بود که وعده یک زندگی عادی و طبیعی را به افراد قطع عضو شده میدهد.
تکنولوژی مرکزی کنترل LUKE که در آن از الکترودهای «الکترومیوگرام» استفاده شده است، قادر به دریافت و ادراک سیگنالهای الکتریکی از ماهیچههای فرد و تبدیل آنها به حرکات است و اکنون چند دههای است، این تکنولوژی وجود دارد؛ اما ابتکار و خلاقیت سیستم جدید در میزان و حجم پردازش حرکتها و کنترل سیگنالهاست، قدرت حرکت و کنترل کامل روی حرکات است.
بر پایه گفتههای «موبیوس بایونیکز» بازوی LUKE قابلیتهای جدیدی را به اعضای قطع عضو شده ارائه میکند؛ از جمله یک اتصال کتفی قدرتمند که میتواند به بالای سر یا پشت فرد دسترسی پیدا کند؛ یک آرنج قدرتمند است که توان بلند کردن یک جعبه پر از مواد غذایی از سطح زمین و گذاردن آن روی میز را داراست؛ یک مچ با قابلیت چرخش و انعطاف بسیار بالا و به اندازه کافی حساس که میتواند یک لیوان پر از آب را در بالای سر بدون ریختن نگه دارد و یک دست کامل و پیچیده مجهز به چهار موتور که توان نگه داشتن اشیای سنگین یا ظریف مانند تخم مرغ بدون انداختن و یا شکستن آنها را داراست؛
این سیستم همچنین مجهز به یک سنسور میزان نیروست که اطلاعاتی را به بیمار بازمیگرداند که نشان میدهد جسمی که در دست نگاه داشته، چه میزان سفتی یا ضخامت دارد. همچنین یک سنسور متصل به پا نیز در این سیستم وجود دارد که به شکل وایرلس با بازو در ارتباط است و به عنوان یک ابزار کنترلی تکمیلی استفاده میشود.
هدف از طراحی چنین بازوی رباتیک نزدیک به طبیعی، در واقع جزو فعالیتهای دارپا از حدود یک دهه قبل است. اکنون LUKE نتیجه چندین سال تحقیق و تجربه این نهاد است که شامل ۱۰ هزار ساعت طراحی و برنامه ریزی و بیش از ۱۰۰ نمونه آزمایشی است.
اکنون «موبیوس بایونیکز» پذیرای تقاضای بیماران خواهان دریافت این بازوی مکانیکی و رباتیک است.