ماهی‌های زرده‌پری که غیرمجاز صید می‌شوند!

هاتف امروز: ماهی‌های زرده پر یکی از گونه‌های ماهی است که در سد شیرین دره بجنورد زیست می‌کند و صید آن از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست ممنوع اعلام شده است اما طی روزهای اخیر شنیده که این ماهی توسط صیادان به‌صورت غیرمجاز از این سد برداشت می‌‎شود.

به گزارش هاتف امروز به نقل ازایسنا، زرده پرها گروهی از کپور ماهیان بزرگ آب های شیرین هستند که معمولا در بسترهای شنی و سنگی در آب هایی با جریان تند با حجم اکسیژن حل شده بالا یافت می شوند. یک زرده پر بالغ طولی بین ۲۵ تا ۱۰۵ سانتی متر و وزنی بین ۲۰۰ گرم تا ۱۰ کیلوگرم دارد.

علی اصغر مطهری، مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه در این استان دو نوع ماهی زرده پر و کپور زیست می‌کنند، گفت: سد شیرین دره یکی از مکان‌هایی است که این دو نوع ماهی در آن زیست کنند.

وی در پاسخ به این سوال که شنیده شده افرادی(و یا پیمانکار سد شیرین دره) اخیرا اقدام به صید غیرمجاز ماهی زرده پر در سد شیرین دره کرده‌اند، افزود: سد شیرین دره یکی از سدهایی ممنوعه برای ماهیگیری است و مدیریت این سد بر عهده شرکت آب و منطقه ای استان است.

مطهری با اشاره به اینکه مجوز صید ماهی بر عهده این اداره کل است، ادامه داد: شرکت آب منطقه‌ای نیز برای صید ماهی در این سد باید مجوزهای لازم را از این اداره کل دریافت کند. هیچ کسی حق ماهیگیری در این منطقه را ندارد و حتی شرکت اب منطقه‌ای نیز نمی تواند چنین کاری را انجام دهد.

وی در پاسخ به این سوال که شنیده شده پیمانکار این شرکت اقدام به برداشت صید غیر مجاز ماهی کرده است، اظهار کرد: در سال گذشته شکایت مردمی درباره صید غیر مجاز ماهی از این سد به این اداره کل گزارش شده اما اداره کل حفاظت محیط زیست استان در سال جاری گزارشی در این خصوص نداشته است، اما اگر این شنیده‌ها صحت داشته باشد نمی‌شود یک عده نسبت به صید ماهی‌‎های این سد اقدام کنند و یک عده نیز از انجام این کار منع شوند.

وی با بیان اینکه محیط‌بان‌های این اداره کل اطراف این سد گشت و کنترل دارند، خاطرنشان کرد:  این امر نیازمند همکاری شرکت آب منطقه‌ای استان با این اداره کل است که متاسفانه در این خصوص همکاری‌های لازم انجام نمی‌شود.

این مقام مسئول تصریح کرد: محیط‌بان‌های این اداره کل برای جمع‌آوری تورهای پهن شده جهت صید ماهی نیاز به قایق دارند اما از چنین امکانی محروم است و شرکت اب منطقه‌ای می‌تواند در این خصوص به اداره کل حفاظت محیط زیست استان کمک کند اما چنین امکانی در سال جاری در اختیار این اداره کل قرار داده نشد.

وی تاکید کرد: در حال حاضر صید ماهی در این منطقه ممنوع است و اگر پیمانکار این شرکت اقدام به انجام چنین کاری کرده باشد شرکت آب منطقه ای تخلف کرده و باید پول‌ها به خزانه بازگردانده شود. پیگیریها از سوی این اداره کل مبنی بر اینکه آیا در این منطقه صید غیرمجاز ماهی زردپره انجام می‌شود و یا خیر، انجام می‌شود.

اداره کل محیط زیست استان مسئولیت‌های خود را جدی بگیرد

ابراهیم علوی، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی نیز در ادامه افزود: در قانون به صراحت اعلام شده است وظیفه حفاظت از آبزیان بر عهده محیط زیست است و باید این اداره کل مجوزهای لازم را برای صید ماهی ارائه دهد.

وی با تاکید بر اینکه تاکنون صیدی در سد شیرین دره انجام نشده است، ادامه داد: اما این شرکت به دنبال آن است تا به دلیل بالا بردن کیفیت طعم و بوی آب مجوزهای لازم را برای صید ماهی دریافت کند.

وی اظهار کرد: هم اکنون نیز در حال انتخاب پیمانکار برای انجام این کار هستیم.

علوی با بیان اینکه صید ماهی زرده پر در این سد شایعه است، تصریح کرد: از سوی دیگر این شرکت در محل سد شیرین‌دره پیمانکار ندارد که بخواهد نسبت به صید غیرمجاز ماهی در این منطقه اقدام کند.

وی خاطرنشان کرد: شرکت آب منطقه ای نیز گاهی اوقات صیادان غیرمجاز را در اطراف صید مشاهده می‌کند که به آن‌ها اخطارهای لازم را می‌دهد این درحالیست که این شرکت متولی اصلی دریاچه سد که به طول هفت کیلومتر است، نیست و باید اداره کل محیط زیست مراقبت‌های جدی را داشته باشند که برخوردهای جدی از سوی این اداره کل نمی‌شود.

علوی با اشاره به اینکه حتی بنده شنیده‌ام صیادانی از شمال کشور نسبت به صید غیرمجاز ماهی در این منطقه اقدام می‌کنند، تاکید کرد: باید این اداره کل فعال‌تر در این زمینه ورود پیدا کند و مسئولیت‌های خود را جدی بگیرد.

این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که اداره کل حفاظت محیط زیست استان نسبت به عدم اختصاص قایق از سوی این شرکت گلایه‌مند است، گفت: این شرکت در محل این سد فقط یک قایق دارد که آن نیز برای انجام کارهای فنی مورد استفاده قرار می گیرد. این قایق، یک قایق یک نفره است که برای جمع آوری تورهای ماهی گیری مناسب نیست و حتی نمی‌تواند وزن تورها را نیز تحمل کند. از سوی دیگر این شرکت به اندازه کافی نیرو ندارد که اقدام به جمع‌آوری تورهای صیادان کند.

 صید ۲۳۶ قطعه ماهی زردپره در استان در سال جاری

جعفر علی‌پور فرمانده یگان حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی نیز گفت: یگان حفاظت این اداره کل طی ۱۰ ماه  سال جاری ۱۲ فقره صید غیرمجاز در استان کشف کرد.

وی افزود: از این صیدهای غیر مجاز کشف شده در استان، ۲۳۶ قطعه ماهی زرده پر صید شده کشف شد که صید آن ممنوع است.

علی پور در بخشی دیگر از سخن خود درباره صید ماهی زرده پر در سد شیرین دره استان اظهار کرد: این نوع ماهی جزو ماهیان حفاظت شده محیط زیست استان است که زیستگاه آن در سد شیرین دره است.ه مدیریت کنترل سد شیرین دره با شرکت آب منطقه‌ای استان و مدیریت صدور صید ماهی در سد نیز با این اداره کل است. صید ماهی زرده پر در سد شیرین دره ممنوع است

محل تبلیغات

سایت اتومبیل(bama)
برای مشاهده سایت، برروی تصویر زیر کلیک کنید.