هشدار و وضعیت قرمز برای چشم قدرتمند ناسا
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۵ – ۰۱۱:۰۰ – ۱۱ April 2016
در حالی که فضاپیمای Kepler ناسا در فاصله ای حدود ۷۵ میلیون مایلی زمین است، این نهاد اعلام کرده، Kepler که وظیفه اصلی آن کشف و آشکار سازی سیارات و ستارگان ناشناخته است، وارد وضعیت اضطراری شده است و به درستی عمل نمی کند. هنوز مشخص نشده که فضاپیمای کپلر چرا وارد وضعیت هشدار شده است؟
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هاتف امروز به نقل از«تابناک»، طی ارتباط رادیویی از پیش تعیین شده ای که روز پنجشنبه هفته گذشته میان مهندسان عملیاتی ناسا و این فضا پیما برقرار شد، مشخص گشت، Kepler به درستی عمل نمی کند. وضعیت هشدار حالتی است که طی آن یک فضاپیما در حداقل توان عملیاتی خود قرار می گیرد و به شدت در این حالت سوخت و انرژی مصرف می کند.
خارج کردن فضاپیما از این حالت، از اولویت های اساسی تیم های مهندسی عملیات ناساست، زیرا چنانچه مهندسان قادر به بازیابی فضاپیما نباشند، امکان نابودی و از دست رفتن آن بالاست.
این در حالی است که فاصله بسیار Kepler از زمین ـ که حدود ۷۵ میلیون مایل است ـ شرایط را برای ناسا و مهندسان آن بسیار سخت کرده، زیرا یک چنین فاصله زیادی امکان برقراری تماس به شکل Real-Time را نمی دهد. ناسا در توضیح این مشکل گفته، حتی در حالتی که پیام ها با سرعت نور حرکت کنند، سیزده دقیقه برای ارسال یک سیگنال و دریافت جواب آن زمان لازم است.
تلسکوپ Kepler ناسا در سال ۲۰۰۹ با این هدف به فضا فرستاده شد تا به کشف و آشکار سازی سیاراتی مشابه زمین در سایر کهکشان های دوردست بپردازد و دانشمندان زمانی متوجه وضعیت اضطراری آن شدند که برای یک مأموریت جدید روی این تلسکوپ را به سمت گوشه از کهکشان راه شیری چرخاندند.
همچنین ناسا با اشاره به مشکلات قبلی که برای این تلسکوپ در سال ۲۰۱۳ به وجود آمده بود، اشاره کرده که اکنون دو چرخ واکنش آن از کار افتاده و برای فوکوس کردن بر یک هدف، نیاز به چرخش کل تلسکوپ است.
با همه اینها اما خوشبختانه این تلسکوپ توانسته، مأموریت اصلی خود را با موفقیت انجام داده و اکنون بیش از ۵ هزار «اگزوپلانت» – سیاره ای که مانند زمین به دور یک ستاره می چرخد – را خارج از منظومه شمسی شناسایی کند. همچنین هم اکنون و با وجود مشکلات، این تلسکوپ به دانشمندان ناسا کمک فراونی در شناخت و کشف ستاره های جوان، سوپرنوا و دیگر اجسام و اجرام آسمانی دارد.